pocket trompet

Wat is een pocket trompet?

Wat is een pocket trompet?

Een pocket trompet is een Bes-trompet waarvan de buis meer opgerold om het ventielhuis is. Daardoor is het een compacte vorm.

Wat is het verschil tussen een pocket trompet en een piccolo trompet?

Een pocket trompet heeft net als de bes-trompet een buislengte rond de 1.30 m. En klinkt dus ook ongeveer hetzelfde. Een piccolo-trompet is de helft korter en heeft dus ook een hogere toon.

Is een pocket trompet geschikt voor kinderen?

Een pocket trompet is zeker geschikt voor kinderen want de armen zijn nog niet zo sterk en met een pocket trompet draag je het gewicht van de trompet (toch al gauw 1-2 kilo) vrij dichtbij je gezicht. Een gewone bes-trompet is in sommige gevallen af te raden als de kinderen de trompet vanwege de lengte niet goed vast kunnen houden en daardoor naar beneden gaan spelen. Dan is een cornet of een pocket trompet een betere keuze.

Is een pocket trompet wel volwaardig?

Er zijn verschillende trompetbouwers die de buis op verschillende manier wikkelen en met verschillende bekergrootte experimenteren. Daardoor wijkt de stemming en klankkleur wel per bouwer af. Tegenwoordig zijn er pockettrompetten te vinden die goed stemmen en licht spelen. Natuurlijk is er altijd een prijs/kwaliteit-verschil, maar als starterinstrument voor de eerste 2-3 jaar is het een goede keuze.