trompet-bugel-trombone-les2

Over Bart Neuvel Music

Opleidingen in trompet, bugel, trombone en jazzimprovisatie

Opleidingen

Bart Neuvel Music is specialist in muziekonderwijs in Utrecht, Zoetermeer en Online. Er wordt les gegeven op de trompet, bugel, trombone en tuba. Naast deze individuele instrumentale lessen is ook een succesvolle cursus Jazz Improvisatie ontwikkeld. Hier hebben honderden leerlingen de basis van hun improviserende carriere gelegd.

Over mij persoonlijk

Ik studeerde twee keer af. In 1999 Aan de Universiteit Utrecht, faculteit Experimentele Natuurkunde (Physics). Mijn afstudeerscriptie ging over 'de dracht van trompetgeluid'. Dat was een akoestisch onderzoek in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht waaraan een groot aantal trompettisten heeft meegedaan.


Mijn 2e afstuderen was in 2006 aan het Conservatorium van Utrecht (HKU), richting Lichte Muziek trompet. Ik kreeg lessen van o.a. Angelo Verploegen, Ack van Rooijen, Willem van der Vliet, Koos van der Sluis. Daarnaast volgde ik nog vele Masterclasses en cursussen van Allen Vizutti, Joe Alessi, Jouko Harjanne, Randy Brecker, Carla Bley, Ray Anderson, en Bobby Shew.


Als trompettist was ik te horen in o.a. Nederland, Engeland, België, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Dit is zowel klassiek als jazz, pop, en salsa muziek. Momenteel treed ik veel op in jazzbezetting.


Verder houd ik van een goede Barolo wijn en kun je mij af en toe de halve marathon zien lopen.

Docent 

Sinds 2005 geef ik les. Hier heb ik echt mijn passie gevonden. Ik vind het leuk om mensen wegwijs te maken in de wereld van de trompet, bugel, trombone en tuba. Dat kan aan kinderen zijn vanaf 7 jaar die ik op een speelse manier benader. En aan volwassenen die (meestal....) een wat serieuzere insteek hebben. De lessen zijn leerzaam, gezellig en op ieders tempo en ambitie aangepast. (zie ook de reviews van leerlingen). Dat maatwerk vind ik ook het leukste om te doen. Les bij mij is dus geen standaardmethode van A tot Z doorwerken, maar ik ken de meeste boeken en methoden van de afgelopen 100 jaar. Daar zoek ik een boek, of af en toe een kopietje, bij jouw situatie. Ook de  muziek-theorie en zelf een muziekstuk maken komt aan bod. 


Jazzimprovisatie

Ook op het gebied van jazzimprovisatie heb ik erg veel plezier om het creative proces te begeleiden. Omdat het improviseren en het maken van een goede solo natuurlijk wel aan de hand van een paar regels te leren valt. Niet te veel regels, dan ben je niet vrij. Maar met een paar handige   handvatten en tips gaat het vaak meteen beter klinken! 

Geen bijvak, maar de hoofdzaak !

Het lesgeven heb ik al snel uitgebreid tot een hele stabiele praktijk van zo'n 60 wekelijkse leerlingen. Daarmee ben ik de grootste opleider van Midden Nederland. Ik doe het lesgeven niet als bijvak, maar is voor mij de hoofdzaak. Ik ben er ongeveer 50 uur in de week mee bezig  !

Maak je keuze

Muziek les

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

En volwassenen tot ver na je pensioen.

Trompet, Bugel, Trombone en Tuba

in Utrecht, Zoetermeer en Online

Jazz improvisatie

Voor volwassenen.

Blaasinstrumenten zoals trompet, saxofoon, trombone, klarinet en dwarsfluit.

In Utrecht, Zoetermeer en Online