Trompet, Bugel, Trombone les

Ben je tussen 25 en 40 jaar ? Young Adults

Trompet, bugel of trombone les voor iedereen tussen 25 en 40 jaar

Ben je een starter/ beginner in deze leeftijd? Dan lees je hieronder alles over de eerste lessen.

Geen beginner, maar doorstromer? Scroll dan naar beneden voor alle info over de doorstromers. 

Met een klein docententeam geven we de lessen persoonlijk en op maat. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.


Ben je jonger of ouder ?

Volwassenen 16-25 jaar (Studs)

Volwassenen 40-65 jaar (Young Adults+)

Starter / Beginner

Ben je een starter of beginner?

Na je studie, 1e baan, of kinderen kan je kiezen voor een hobby die je misschien al even uitgesteld had, maar toch graag wil doen: trompet / bugel of trombone leren spelen. Hier lees je de info voor starters:

Trompettechniek

We beginnen met het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting. Daar besteden we in het begin veel aandacht aan. Ook vertellen we hoe je het beste op je instrument thuis kan oefenen.

Notenlezen

Iedereen leert bij ons leren ook goed notenlezen. Zo wordt je een zelfstandige trompettist (m/v) en heb je geen  luistervoorbeeld nodig, maar kan je zelf het notenschrift begrijpen en toepassen.

Muziektheorie

De muziektheorie die je nodig hebt krijg je vanzelf uitgelegd. Je hebt dus geen voorkennis nodig. Sommige leerlingen hebben eerder al een ander instrument gespeeld en willen nu iets nieuws proberen. Dan overleggen we goed wat je al weet van de theorie en het notenlezen en we frissen het weer even op als dat nodig is.

Trompet hard?-> studiedemper !

De meeste mensen (en ouders, huisgenoten en buren...) denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Kijk maar naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

Ik heb geen trompet of trombone

 Geen probleem. Je leent bij mij een goed instrument en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Als je op trombone of bugel wilt starten, kan dat ook. We hebben goede instrumenten voor beginners en geven ook advies over instrumenten en toebehoren.

Doorstromer en herintreders

Als je nu al trompet speelt en de lessen wil continueren, noemen we je een "doorstromer".

De huidige leerlingen stromen automatisch door naar deze groep. We behandelen de doorstromers steeds meer persoonlijk. Een lessenprogramma op maat, met alle ruimte voor je eigen ontwikkeling en interesse.

Als je eerder trompet speelde en er een tijdje tussenuit geweest bent, noemen we je een "herintreder"

Vaak krijgen wij leerlingen die vroeger als kind trompet gespeeld hebben en daarna een tijd gestopt zijn. En nu, met het leven in een rustiger vaarwater, het muziekmaken weer willen oppakken. Dat noemen we de ‘herintreders’. We overleggen in de eerste proefles wat je wilt leren en op welk niveau je vroeger gebleven bent. Wat ging er eerder goed/ niet goed, waarom ben je gestopt, wat wil je nu bereiken etc. We richten de lessen helemaal op maat in. Met ruimte voor jazzimprovisatie als je dat wilt. Of juist niet. Of ........

De lessen zijn echt maatwerk.

Alles wat je de afgelopen jaren geleerd hebt, bekijken we kritisch en we gaan je techniek weer verbeteren en ontwikkelen. Soms moeten we iets wat je geleerd hebt afleren of aanpassen waar dat nodig is. Daar werken we samen aan. Als je een idee hebt welke muziekstijl je leuk vindt, dan pakken we dat op. Leerlingen komen ook met gerichte vragen om de stukken uit een band of orkest beter te leren spelen. We gebruiken een gevarieerde methode, gebaseerd op veel trompetboeken van de afgelopen 100 jaar. En gebaseerd op de lesgeef-ervaring van ruim 15 jaar, 5 dagen per week met leerlingen vanaf 8 jaar tot ver na je pensioen.

Pauline

29, 1 jaar les

BIJ BART KWAM IK ERACHTER DAT TROMPET HELEMAAL MIJN INSTRUMENT IS....

Nooit gedacht verslingerd te raken aan het spelen van een instrument. Bij Bart kwam ik erachter dat de trompet helemaal mijn instrument is! In de lessen leert Bart mij stapsgewijs de muziektheorie, de techniek van het trompetteren en het spelen van muziek. Bart volgt mijn ontwikkeling en stemt het lesmateriaal hierop af. Er is altijd ruimte voor vragen en.. voor een grap. Kortom: in zijn lessen zitten alle ingrediënten om trompet te leren spelen en jezelf te blijven ontwikkelen.

Hans

36 jaar, 1,5 jaar les

HET IS EEN GOEDE COMBINATIE VAN THEORIE EN TECHNIEK...

Ik heb vroeger hoorn gespeeld. Trompet toch altijd blijven aantrekken, met name jazz muziek. Les gehad en losse jazz improvisatie cursussen gevolgd.

Nu 1,5 jaar les bij Bart Neuvel. Ik merk dat ik verder kom. Het is een goede combinatie van theorie en techniek tijdens de lessen. Bart weet dit op een goede, opbouwende manier over te brengen, ook met humor. De lessen zijn afwisselend , de ene keer meer gericht op ingestudeerd stuk, de andere keer meer op improvisatie gericht.

Als dirigent van de Big Band Jazz West merk je ook dat Bart echt weet waar hij het over heeft, een vakman ! Les locatie is prima, goed te bereiken.

Rivka

30 jaar, 1 jaar les

STIMULEREND, ENTHOUSIASMEREND EN GEZELLIG...

Ik heb me in een beetje een impulsieve bui deze zomer opgegeven voor een proefles bij Bart, en zijn enthousiasme werkte meteen heel aanstekelijk. In de lessen komt alles aan bod, maar wordt het meeste tijd besteed aan het spelen zelf en dat is natuurlijk het leukst. Bart weet je ook steeds weer een stapje verder te laten gaan, waardoor je (zelfs als absolute beginner) snel vooruitgang boekt. Ik ben voorafgaand aan een les steeds weer benieuwd met wat voor nieuws ik na de les weer thuis zal komen. Kortom: stimulerend, enthousiasmerend én gezellig, echt een aanrader!

Maria

27 jaar, 2 jaar les

DE LESSEN ZIJN IN INFORMELE SFEER...

De lessen zijn in een informele sfeer, wat maakt dat je ontspannen kunt spelen. Daarnaast is Bart een flexibele docent die per persoon kijkt naar de vooruitgang en problemen. En hoe dit eventueel kan worden verbeterd.

Christiaan

28, 1 jaar les

BART IS EEN UITSTEKENDE DOCENT...

Na jaren gitaarspelen wilde ik trompet leren spelen. Via internet ben ik bij Bart Neuvel terechtgekomen. Bart is een uitstekende docent. Hij luistert naar mijn wensen en heeft een gevarieerde lesmethode. Bart geeft goede tips, gestructureerd les en past dit aan op mijn ontwikkeling. Ik beveel Bart van harte aan.

Wil je ook trompet, bugel of trombone leren spelen?

Kies hier dan voor de introductiecursus of een gratis proefles

Kies zelf:

(1) Volg de introductiecursus

(fysiek of online) of

(2) boek een gratis proefles