Trompet, Bugel, Trombone les

Ben je tussen 40 en 65 jaar ?

Trompet, bugel of trombone les voor iedereen tussen 40 en 65 jaar

Ben je een starter/ beginner ? Dan lees je hieronder alles over de eerste lessen.

Geen beginner, maar doorstromer? Scroll dan naar beneden voor alle info over de doorstromers. 

Met een klein docententeam geven we de lessen persoonlijk en op maat. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.

Starter / Beginner

Ben je een starter of beginner?

Start met je nieuwe hobby, die je misschien al even uitgesteld had, maar toch graag wil doen: trompet / bugel of trombone leren spelen. Hier lees je de info voor volwassen starters. De lessen zijn persoonlijk en vanaf de basis, dus je hebt helmaal geen voorkennis nodig. Daardoor kan je "op latere leeftijd" (nog) beginnen met trompet, bugel of trombone spelen. Voel je vrij om nu een nieuwe hobby op te pakken!

Trompettechniek

We beginnen met het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting. Daar besteden we in het begin veel aandacht aan. Ook vertellen we hoe je het beste op je instrument thuis kan oefenen.

Notenlezen

Iedereen leert bij ons ook goed notenlezen. Het lijkt misschien ingewikkeld en veel mensen zien er tegenop om 'een nieuwe taal' te leren, maar je leert het stap-voor-stap. Het is makkelijker dan je denkt om aan te leren.

Muziektheorie

De muziektheorie die je nodig hebt krijg je vanzelf uitgelegd. Je hebt dus geen voorkennis nodig. Sommige leerlingen hebben eerder al een ander instrument gespeeld en willen nu iets nieuws proberen. Dan overleggen we goed wat je al weet van de theorie en het notenlezen en we frissen het weer even op als dat nodig is.

Trompet hard?-> studiedemper !

De meeste mensen denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Kijk maar naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

Ik heb geen trompet, bugel of trombone

 Geen probleem. Je leent bij mij een goed instrument en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Als je op trombone of bugel wilt starten, kan dat ook. We hebben goede instrumenten voor beginners en geven ook advies over instrumenten en toebehoren.

Doorstromer en herintreders

Als je nu al trompet speelt en de lessen wil continueren, noemen we je een "doorstromer".

De huidige leerlingen stromen automatisch door naar deze groep. We behandelen de doorstromers steeds meer persoonlijk. Een lessenprogramma op maat, met alle ruimte voor je eigen ontwikkeling en interesse.

Als je eerder trompet speelde en er een tijdje tussenuit geweest bent, noemen we je een "herintreder"

Vaak krijgen wij leerlingen die vroeger als kind trompet gespeeld hebben en daarna een tijd gestopt zijn. En nu, met het leven in een rustiger vaarwater, het muziekmaken weer willen oppakken. Dat noemen we de ‘herintreders’. We overleggen in de eerste proefles wat je wilt leren en op welk niveau je vroeger gebleven bent. Wat ging er eerder goed/ niet goed, waarom ben je gestopt, wat wil je nu bereiken etc. We richten de lessen helemaal op maat in. Met ruimte voor jazzimprovisatie als je dat wilt. Of carnavals muziek. Of bekende popmuziek. Of juist niet....alles is mogelijk.

De lessen zijn echt maatwerk.

Alles wat je de afgelopen jaren geleerd hebt, bekijken we kritisch en we gaan je techniek weer verbeteren en ontwikkelen. Soms moeten we iets wat je geleerd hebt afleren of aanpassen waar dat nodig is. Daar werken we dan samen aan. Als je een idee hebt welke muziekstijl je leuk vindt, dan pakken we dat op. Volwassen leerlingen komen ook met gerichte vragen om de stukken uit een band of orkest beter te leren spelen. We gebruiken een gevarieerde methode, gebaseerd op veel trompetmethoden van de afgelopen 100 jaar. En gebaseerd op de docenten-ervaring van ruim 15 jaar, 5 dagen per week met leerlingen vanaf 8 jaar tot ver na je pensioen ("op latere leeftijd")

Joke

44, 1 jaar les

IK WILDE HEEL GRAAG IETS MET MUZIEK DOEN...

Ik wilde heel graag iets met muziek doen, de trompet won van de zangles. Het hoog haalbaarste. De mogelijkheid om 10 lessen te volgen inclusief gebruik van leen trompet vond ik geweldig. Na de 10 lessen wist ik: ik wil door. Bart heeft me fantastisch geholpen met de aanschaf van mijn trompet. Het is zeker geen makkelijk instrument maar ik ben nog steeds erg blij na mijn les en ik leer nog steeds.

Rik

41 jaar, 2 jaar les

ALS KIND HEB IK EEN AANTAL JAREN TROMPETLES GEHAD...

Als kind heb ik een aantal jaren trompetles gehad, maar ben daar veel te vroeg mee gestopt. Jaren later ontstond bij mij het gevoel om deze oude hobby weer op te pakken. Via internet vond ik Bart, die mij direct uitnodigde voor een proefles. Zijn enthousiasme sloeg direct op mij over. Vanaf de eerste les leerde ik, naast techniek, al een beetje improviseren. Wat een enorme energie geeft me dat!

Inmiddels ben ik ruim 1,5 jaar verder en merk bij mezelf dat ik behoorlijke progressie hebt gemaakt. Op het moment dat ik bijna iets onder de knie lijk te krijgen, heeft Bart de lat alweer hoger gelegd. Voor mij is dit erg inspirerend!

Sinds september 2011 maak ik deel uit van een nieuwe big band die Bart samen met Kitty Looten is gestart in Utrecht. Samen met anderen muziek maken is voor mij een heerlijke ontspanning naast de drukke dagelijks werkzaamheden!

De trompet blijft een lastig instrument om te bespelen en ik denk dat ik nooit blijf uitgeleerd. Bart helpt mij om mijzelf hierbij te blijven ontwikkelen.

Ineke

59 jaar, 4 jaar les

BART IS BOVEN EEN GOEDE TROMPETLERAAR...

Ik heb 4 jaar les van Bart tot volle tevredenheid. Bart is boven een goede trompetleraar ook nog een geweldig mens met veel humor en medemenselijkheid. Bart is voor mij niet alleen mijn leraar maar ook een vriend, die bereid was trompet te spelen op de crematie van mijn man, waar vind je zo'n leraar.

De nadruk van de lessen ligt voor mij meer op bekende stukken dit gaat goed.

Voor het kopen van een trompet, of een ander advies van deskundige op trompetgebied is het voor Bart niet te veel om je te begeleiden naar die persoon/instantie, daarnaast heeft hij zelf ook een grote kennis op zijn vakgebied.

Bart zorgt voor mij voor muziekbladen en doet dit in zijn eigen tijd.

Elke les is een feestje we hebben erg veel lol en daarnaast leer ik ook nog een heleboel.

Ik raad deze lessen bij Bart zeer beslist aan om te volgen.

Sjaak

51 jaar, 2 jaar les

WEKELIJKS HET ENTHOUSIASME VAN BART MOGEN GENIETEN...

Tot mijn 50e verjaardag had ik nog nooit een muziekinstrument bespeeld, maar was enthousiast toehoorder van de kunsten van mijn dochters.

Via de introductiecursus van Bart heb ik toch besloten om 6 weken kennis te maken met de trompet.

Hoewel lastig, blijft het ook nu nog een genoegen om wekelijks van het enthousiasme van Bart te mogen genieten, met zelfs een prima advies voor de aanschaf van een eigen instrument tot gevolg: aanrader!

Toine

60, 1 jaar les

VANAF BEGIN DE JUISTE TECHNISCHE AANWIJZINGEN...

Sta er af en toe versteld van wat ik al kan spelen. Bart geeft vanaf het begin de juiste technische aanwijzingen zodat je goed blijft spelen en niet gaat forceren. In een prettige sfeer kom je per week verder. Wel van belang dat je vooral veel oefent. Bart voelt goed aan welke nummers als geschikt zijn en wat je zelf graag wilt spelen.

Woon je niet in de buurt van

Utrecht of Zoetermeer ? 

Start direct Online !

Wil je ook trompet, bugel of trombone leren spelen? 

Kies hier dan voor de introductiecursus of de gratis proefles.

Kies zelf:

(1) Volg de introductiecursus

(fysiek of online) of

(2) boek een gratis proefles