Trompet, Bugel, Trombone les

Ben je tussen 16-25 jaar ? (Studs)

Trompet, bugel of trombone les voor iedereen tussen 16 - 25 jaar

Ben je een starter/ beginner in deze leeftijd? Dan lees je hieronder alles over je eerste lessen.

Geen starter, maar doorstromer? Scroll dan naar beneden voor alle info over de doorstromers. 

Met een klein docententeam geven we de lessen persoonlijk en op maat. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.


Ben je jonger of ouder?

Kinderen 13- 16 (Kids+)

Volwassenen 25 -40 jaar (Young Adults)

Starter / Beginner

Ben je een starter of beginner?

Ben een starter? Dit is vaak de leeftijd voor een nieuwe studie/ opleiding en daar past een nieuwe hobby ook in. Voor studenten die een collegekaart kunnen laten zien geldt een speciale kortingsregeling. Probeer het eens en ontwikkel je ook buiten je studie. Je leent een trompet en studiedemper van mij, zo kun je zonder materiaalpech starten en kijken of het wat voor je is. Met de studiedemper speel je thuis met huisgenoten zonder dat ze er last van hebben.

Trompettechniek

We beginnen met het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting. Daar besteden we in het begin veel aandacht aan. Ook vertellen we hoe je het beste op je instrument thuis kan oefenen.

Notenlezen

Iedereen leert bij ons leren ook goed notenlezen. Zo wordt je een zelfstandige trompettist m/v. Je hebt niet altijd een luistervoorbeeld nodig, maar kan  zelf het notenschrift begrijpen en toepassen.

Muziektheorie

De muziektheorie die je nodig hebt krijg je vanzelf uitgelegd. Je hebt dus geen voorkennis nodig. Sommige leerlingen hebben vroeger al een ander instrument gespeeld en willen nu iets nieuws proberen. Dan overleggen we goed wat je al weet van de theorie en het notenlezen en we frissen het weer even op als dat nodig is.

Trompet hard?-> studiedemper !

De meeste mensen (en ouders, huisgenoten en buren...) denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Kijk maar naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

Ik heb geen trompet of trombone

 Geen probleem. Je leent bij mij een goed instrument en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Als je op trombone wilt starten, start je bij ons op de pBone, een kunststof trombone. Die is licht in gewicht en daardoor ideaal voor beginners.

Doorstromer

Als je al trompet speelt voor je 16e jaar, noemen we je een "doorstromer"

De leerlingen die misschien bij ons als ‘trompetsmurf’ zijn begonnen stromen automatisch door en vallen in deze bijzondere leeftijdsgroep. Ook zijn er veel leerlingen die eerder elders zijn begonnen en die inmiddels verhuisd zijn en weer lessen willen oppakken. In deze leeftijdsgroep heb je vaak al wel een idee waar je naar toe wilt werken. Misschien wil je in een bandje spelen of spreekt een bepaalde stijl muziek je aan. Hierbij werken we nog meer dan op de andere leeftijden met een persoonlijke aanpak. Of je nou jazz / klassiek / techniek / pop / salsa etc. wilt leren, we maken samen een plan en werken er naar toe.

Alle lessen zijn maatwerk.

Alles wat je de afgelopen jaren geleerd hebt ,bekijken we kritisch en we gaan je techniek weer verbeteren en ontwikkelen. Soms moeten we iets wat je geleerd hebt afleren of aanpassen waar dat nodig is. Daar werken we samen aan. Als je een idee hebt welke muziekstijl je leuk vindt, dan pakken we dat op. Misschien wil je wel alles van jazz-muziek en improviseren weten, daan komt er ook een stukje theorie bij. Of misschien wil je je eigen muziek componeren en opnemen. Daar kunnen zeker we ook aan werken.

Tom

17, 7 jaar les

WE HEBBEN LESSEN IN VEEL SOORTEN MUZIEKSTIJLEN...

We hebben in de lessen veel soorten muziekstijlen en we blijven nooit lang in een boek hangen als het als maar dezelfde stijl heeft. Bart regelt vaak ook muziek die hij zelf heeft en stuurt deze via de mail naar je of zorgt dat je ze uitgeprint krijgt.

Ook is Bart goed bereikbaar zowel over de mail als met de telefoon en je krijgt dan een snelle reactie. Bart is zelfs met mij mee gegaan naar Amsterdam voor de aanschaf van mijn nieuwe trompet om er zeker van te zijn dat we niet alleen een goede zouden kopen maar ook een goede voor mij.

Eveline

24 jaar, 1 jaar les

HIJ PAST DE LESSEN AAN OP DE PERSOON...

Ik liep al jaren met het idee rond om trompet te willen leren spelen. Via de website heb ik Bart gevonden. Een heel verschil met anderen zelfstandige docenten om zo'n uitgebreide en duidelijke website te kunnen bekijken. Dat hij een begincursus aanbiedt was ook extra reden om bij Bart les te willen. Om op te starten met een instrument vond ik het fijn om te beginnen met een vast aantal lessen. Door de website vond ik het ook gemakkelijker om een proefles te proberen. Voor mij is het erg belangrijk dat de docent niet alleen veel verstand heeft van zijn vak, maar ook persoonlijk een fijn iemand is mee samen te werken. Dat is bij Bart zeker het geval voor mij. Hij past de lessen aan op de persoon. Als je ergens wat meer moeite mee hebt, zoekt hij muziekbladen uit die je daar het beste bij kunnen helpen. Ook heeft hij me geholpen om een trompet te kiezen die bij mij past. Dat had ik in mijn eentje in een winkel niet zo goed kunnen doen. Kortom, bij Bart heb je les die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Serena

25, 3 jaar les

HET IS SUPERLEUK, UITDAGEND EN SOMS LACHWEKKEND...

Ik ben 25 en geef met hulp van Bart les aan twee van mijn dochters. De lessen zijn supergezellig, ik wou dat ik elke week kon. Ik kon in no time noten lezen, en toen ik even dacht dat ik er niks van bakte gaf Bart me het zelfvertrouwen terug. Als je denkt dat muziekles stom is; FOUT! Het is superleuk, uitdagend en soms lachwekkend. Ik zeg doen.

Serena. Bijna drie jaar les.

Wil je ook trompet, bugel of trombone les?

Start dan nu met de introductiecursus of boek een gratis proefles.

Kies zelf:

Volg de introductiecursus of boek een gratis proefles