Trompet, Bugel, Trombone les

Voor kinderen tussen 10 tot 13 jaar

Trompet, bugel of trombone les voor kinderen tussen 10 en 13 jaar

Ben je een starter/ beginner in deze leeftijd? Dan lees je hieronder alles over je eerste lessen.

Geen starter, maar doorstromer? Scroll dan naar beneden voor alle info over de doorstromers. 

Met een klein docententeam geven we jouw kind een goede begeleiding. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.


Jonger of ouder ?

7-10 jaar (Smurfen)

16-25 jaar (Studs)

Starter / Beginner

Trompettechniek

Het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting is de basis. Daar besteden we in het begin veel aandacht aan. Ook vertellen we hoe je het beste op je instrument thuis kan oefenen.

Notenlezen

De kinderen bij ons leren ook goed notenlezen. Zo worden ze later zelfstandige trompettisten m/v. Zij hebben niet altijd een luistervoorbeeld nodig, maar kunnen zelf het notenschrift begrijpen en toepassen.

Muziektheorie

Alle muziektheorie die de kinderen nodig hebben, geven we op een ontspannen manier. Dat zorgt voor een stabiele basis. We zorgen natuurlijk voor bekende liedjes, maar ook minder bekende liedjes. Hierdoor is de opleiding heel breed en maken de jongens en meiden kennis met verschillende muziekstijlen.

Trompet hard?-> studiedemper !

De meeste ouders denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Kijk maar naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

Ik heb geen trompet of trombone

 Geen probleem. Je leent bij mij een goed instrument en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Kinderen die op trombone willen starten, starten bij ons op de pBone, een kunststof trombone. Die is licht in gewicht en daardoor ideaal voor kinderen.

Doorstromer

Als je al trompet speelt voor je 10e jaar, noemen we je een "doorstromer"

Ken je de basis van de trompettechniek al een beetje? Dan stroom je (automatisch) door in deze leeftijdsgroep. De nadruk ligt meer op het verfijnen en uitbreiden van de basistechnieken. Ook spelen we meer bekende (pop)-liedjes. We zorgen dat elke leerling ook zelf een eigen muziekstuk leert maken en stimuleren het creatieve proces.

Samenspelen

In deze fase stimuleren we ook het samenspelen. We organiseren ons eigen jeugdorkest. Mocht het niet passen om daar aan deel te nemen, dan gaan we opzoek naar andere orkesten in de buurt of we organiseren een andere samenspeel-activiteit. Het hoeft niet, maar voor veel kinderen uit deze leeftijdsgroep is het samenspelen echt een toegevoegde waarde.

Alle lessen zijn maatwerk

Omdat ieder kind een andere ontwikkeling, interesse en leercurve heeft, gebruiken we een selectie van de methoden van de afgelopen 100 jaar. Je krijgt dus geen standaardboek, maar ik kies een methode die bij jou past. Dit maatwerk is onze specialiteit!

Laurence

11 jaar, 4 jaar les

MUZIEK MAKEN BIJ MEESTER BART IS ECHT GEWELDIG...

Muziek leren maken bij meester Bart is geweldig . Ik zelf speel cornet en vind het heel leuk. Ik leer echt iets bij meester Bart maar de humor is ook geweldig. Het leukste is wel als je zelf een leuk liedje kent maar dat heel moeilijk vind kan je het daar mee naartoe nemen en meester Bart helpt je met het liedje te spelen. En na 2 of 3 lessen kan je het gewoon foutloos spelen.

Joas

11 jaar

IK HEB VEEL IMPROVISATIE BIJ MEESTER BART... 

Wat ik zo leuk vind aan tuba les bij Meester Bart is dat ik veel improvisatie heb.

Dat is echt heel erg leuk. Dan kan ik zelf bedenken wat ik speel.

Joas, 11 jaar, tuba

Arttu

10 jaar, 3 jaar les

BART IS DESKUNDIG EN PAST ZIJN MANIER VAN LESGEVEN GOED AAN...

Bart is deskundig en past zijn manier van lesgeven goed aan op Arttu's kleurrijke en speelse karakter. Bart voelt heel goed aan hoe hij een bepaalde theorie, techniek of verbetering over kan brengen en is daarbij geduldig en levert echt meerwaarde. Bart denkt daarbij ook proactief na over het juiste niveau van uitdaging en hoe hij Arttu hierin kan meenemen. Dit levert mooie resultaten en veel plezier in het bespelen van de cornet!

Kies zelf:

Volg de introductiecursus of boek een gratis proefles