Trompet, Bugel, Trombone les

Ook vanaf 65 jaar kun je deze instrumenten leren spelen

Trompet, bugel of trombone les voor iedereen van 65 jaar tot ver na je pensioen

Ben je een starter/ beginner ? Dan lees je hieronder alles over de eerste lessen.

Geen beginner, maar doorstromer? Scroll dan naar beneden voor alle info over de doorstromers. 

Met een klein docententeam geven we de lessen persoonlijk en op maat. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.


Nog geen 65 jaar?

Volwassenen 40-65 jaar (Young Adults+)

Starter / Beginner

Ben je een starter of beginner?

Start met je nieuwe hobby, die je misschien al even uitgesteld had, maar toch graag wil doen: trompet / bugel of trombone leren spelen. Hier lees je de info voor starters. De lessen zijn persoonlijk en vanaf de basis, dus je hebt helmaal geen voorkennis nodig. Daardoor kan je op iedere leeftijd (nog) beginnen met trompet, bugel of trombone spelen. Voel je vrij om nu een nieuwe hobby op te pakken!

Trompettechniek

We beginnen met het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting. Daar besteden we in het begin veel aandacht aan. Ook vertellen we hoe je het beste op je instrument thuis kan oefenen.

Notenlezen

Iedereen leert bij ons ook goed notenlezen. Het lijkt misschien ingewikkeld en veel mensen zien er tegenop om 'een nieuwe taal' te leren, maar je leert het stap-voor-stap. Het is makkelijker dan je denkt om aan te leren.

Muziektheorie

De muziektheorie die je nodig hebt krijg je vanzelf uitgelegd. Je hebt dus geen voorkennis nodig. Sommige leerlingen hebben eerder al een ander instrument gespeeld en willen nu iets nieuws proberen. Dan overleggen we goed wat je al weet van de theorie en het notenlezen en we frissen het weer even op als dat nodig is.

Trompet hard?-> studiedemper !

De meeste mensen denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Kijk maar naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

Ik heb geen trompet, bugel of trombone

 Geen probleem. Je leent bij mij een goed instrument en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Als je op trombone of bugel wilt starten, kan dat ook. We hebben goede instrumenten voor beginners en geven ook advies over instrumenten en toebehoren.

Doorstromer en herintreders

Als je nu al trompet speelt en de lessen wil continueren, noemen we je een "doorstromer".

De huidige leerlingen stromen automatisch door naar deze groep. We behandelen de doorstromers steeds meer persoonlijk. Een lessenprogramma op maat, met alle ruimte voor je eigen ontwikkeling en interesse.

Als je eerder trompet speelde en er een tijdje tussenuit geweest bent, noemen we je een "herintreder"

Vaak krijgen wij leerlingen die vroeger als kind trompet gespeeld hebben en daarna een tijd gestopt zijn. En nu, met het leven in een rustiger vaarwater, het muziekmaken weer willen oppakken. Dat noemen we de ‘herintreders’. We overleggen in de eerste proefles wat je wilt leren en op welk niveau je vroeger gebleven bent. Wat ging er eerder goed/ niet goed, waarom ben je gestopt, wat wil je nu bereiken etc. We richten de lessen helemaal op maat in. Met ruimte voor jazzimprovisatie als je dat wilt. Of carnavals muziek. Of bekende popmuziek. Of juist niet....alles is mogelijk.

De lessen zijn echt maatwerk.

Alles wat je de afgelopen jaren geleerd hebt, bekijken we kritisch en we gaan je techniek weer verbeteren en ontwikkelen. Soms moeten we iets wat je geleerd hebt afleren of aanpassen waar dat nodig is. Daar werken we dan samen aan. Als je een idee hebt welke muziekstijl je leuk vindt, dan pakken we dat op. Leerlingen komen ook met gerichte vragen om de stukken uit een band of orkest beter te leren spelen. We gebruiken een gevarieerde methode, gebaseerd op veel trompetmethoden van de afgelopen 100 jaar. En gebaseerd op de docenten-ervaring van ruim 15 jaar, 5 dagen per week met leerlingen vanaf 8 jaar tot ver na je pensioen.

Kees

65, 1 jaar les

PRIMA MIX TUSSEN TECHNIEK EN MELODIE...

Een introductieles trombone als vaderdagcadeau was mijn kennismaking met Bart Neuvel. Via mijn muziekvereniging een trombone kunnen ritselen en daarmee aan de slag. In een ontspannen sfeer de eerste beginselen van het instrument en het bespelen ervan mogen ervaren. Kinder- en kerstliedjes hebben de eerste weken op de lessenaar gestaan, om de ervaring te hebben dat ook een trombone de melodie kan dragen. Nu bezig met twee leerboeken die een prima mix vormen tussen techniek en melodie. Een slogan moet klinken waarvoor die bedoeld is. Vandaar "De beste start is ....samen met Bart"

Michele

62 jaar, 1 jaar les

VEEL KENNIS, OPENHEID....

Veel kennis, openheid, tips, en enorme veel geduld. Ik mag daar zijn. Ben ik erg blij mee.

Woon je niet in de buurt van
Utrecht of Zoetermeer ? 

Start online !

Kies zelf:

(1) Volg de introductiecursus

(fysiek of online) of

(2) boek een gratis proefles