Starters 7 - 10 jaar

Wij noemen deze leeftijdsgroep de ‘trompetsmurfen’

Starters 7 - 10 jaar: Trompetsmurfen

Wij noemen deze leeftijdsgroep de ‘trompetsmurfen’. Alle aandacht ligt in deze eerste jaren op de basisvaardigheden. Met een klein docententeam zetten we onze trompetsmurfen op de goede weg. Onderstaande tekst is geschreven voor trompettisten (m/v)  maar je kan hier ook steeds bugel / trombone / of bariton tuba lezen.


Ouder?

Kinderen van 10-13 jaar (Kids)

Kinderen van 13-16 jaar (Kids+)


Trompettechniek

Alle aandacht ligt in deze eerste jaren op de basisvaardigheden. Het aanleren van de goede houding, ademhaling en vingerzetting. En het opbouwen van de blaas-conditie zijn de eerste dingen die we gaan aanleren.

Notenlezen

Maar de trompetsmurfen leren ook goed notenlezen zodat ze in de latere fasen zelfstandige trompettistjes m/v worden. Zij hebben daardoor niet altijd een luistervoorbeeld nodig, maar kunnen zelf het notenschrift begrijpen en toepassen.

Muziektheorie

Alle muziektheorie die de kinderen nodig hebben, geven we op een speelse manier. Dat zorgt voor een stabiele basis. We zorgen natuurlijk voor bekende liedjes, maar ook minder bekende liedjes. Hierdoor is de opleiding heel breed en maken de jongens en meisjes kennis met verschillende muziekstijlen.

De lessen zijn maatwerk

Omdat ieder kind een andere ontwikkeling en leercurve heeft, gebruiken we een selectie van de trompetmethoden van de afgelopen 100 jaar. Je krijgt dus geen standaardboek, maar ik kies een methode die bij jou past. Dit maatwerk is onze specialiteit!

Trompet hard? -> Studiedemper !

De meeste ouders denken dat trompet heel hard is. Dat kan, maar het hoeft helemaal niet. Luister maar eens naar de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, of de Nederlandse Eric Vloeimans. Die spelen vaak zachtjes. Maar in het begin moet je wel de blaaskracht ontwikkelen. Verreweg mijn meeste leerlingen kiezen voor een Studiedemper. Die dempt het geluid zodat de rest van het huis en de buren er geen last van hebben, maar je toch lekker kan oefenen.

"Ik heb geen instrument"

Geen probleem! Je leent bij mij een goede trompet en evt. studiedemper. Zo ben je zeker van de goede kwaliteit en start je zonder materiaalpech. Je betaalt een borg. Die krijg je later bij inlevering weer terug.

Zita, 8 jaar

1 jaar les

IK BEN NU AL BEST GOED IN TROMPET SPELEN...

Ik heb nog niet heel veel lessen gehad en ben nu al best goed in trompet spelen.

Bart is een aardige leraar. Hij is niet zo streng, daardoor luister ik beter.

Hij begint met makkelijke noten en dan wordt het steeds moeilijker.

Onno, 9 jaar

1 jaar les

IK VIND DE LESSEN ERG LEUK...

Ik vind de lessen erg leuk, omdat meester Bart heel goed uitlegt en meestal leuke muziekstukken te leren geeft. Ik heel snel trompet heb leren spelen. Omdat de buren het trompetspel van mij zo mooi vinden klinken. Meester Bart is heel vriendelijk en rustig en laat je uitpraten. Hij vertelt wat je beter kan doen, maar keurt niks af. HIJ IS EEN GOEDE MEESTER!!! IK VIND ZIJN LESSEN HEEL LEUK!!! Ik houd van trompetspelen.

Jesse, 8 jaar

1 jaar les

IK HEB ZELFS AL MOGEN OPTREDEN...

In het begin was het even doorzetten maar al snel kon ik toen leuke liedjes spelen. Bart geeft leuk les. Ik heb zelfs al mogen optreden. Dat was gaaf!

Wil je kind trompet, bugel of trombone proberen?

Boek een gratis proefles

Kies zelf:

Volg de introductiecursus of boek een gratis proefles.