Trompet (les) leren spelen door docent en leraar Bart Neuvel

Lees hier de reviews over trompetles !

Rik

41, 1,5 jaar les

Als kind heb ik een aantal jaren trompetles gehad...

Als kind heb ik een aantal jaren trompetles gehad, maar ben daar veel te vroeg mee gestopt. Jaren later ontstond bij mij het gevoel om deze oude hobby weer op te pakken. Via internet vond ik Bart, die mij direct uitnodigde voor een proefles. Zijn enthousiasme sloeg direct op mij over. Vanaf de eerste les leerde ik, naast techniek, al een beetje improviseren. Wat een enorme energie geeft me dat!

Inmiddels ben ik ruim 1,5 jaar verder en merk bij mezelf dat ik behoorlijke progressie hebt gemaakt. Op het moment dat ik bijna iets onder de knie lijk te krijgen, heeft Bart de lat alweer hoger gelegd. Voor mij is dit erg inspirerend!

Sinds september 2011 maak ik deel uit van een nieuwe big band die Bart samen met Kitty Looten is gestart in Utrecht. Samen met anderen muziek maken is voor mij een heerlijke ontspanning naast de drukke dagelijks werkzaamheden!

De trompet blijft een lastig instrument om te bespelen en ik denk dat ik nooit blijf uitgeleerd. Bart helpt mij om mijzelf hierbij te blijven ontwikkelen.

Freya

10 , 3 maanden les

Ik leer veel leuke liedjes...

Ik vind het erg leuk om les te krijgen van Bart. Ik leer veel leuke liedjes ook al ben ik net begonnen!

Ineke

59, 4 jaar les

Bart is boven een goede trompetleraar...

Ik heb 4 jaar les van Bart tot volle tevredenheid. Bart is boven een goede trompetleraar ook nog een geweldig mens met veel humor en medemenselijkheid. Bart is voor mij niet alleen mijn leraar maar ook een vriend, die bereid was trompet te spelen op de crematie van mijn man, waar vind je zo'n leraar.

De nadruk van de lessen ligt voor mij meer op bekende stukken dit gaat goed.

Voor het kopen van een trompet, of een ander advies van deskundige op trompetgebied is het voor Bart niet te veel om je te begeleiden naar die persoon/instantie, daarnaast heeft hij zelf ook een grote kennis op zijn vakgebied.

Bart zorgt voor mij voor muziekbladen en doet dit in zijn eigen tijd.

Elke les is een feestje we hebben erg veel lol en daarnaast leer ik ook nog een heleboel.

Ik raad deze lessen bij Bart zeer beslist aan om te volgen.

Pauline

29, 1 jaar les

Bij Bart kwam ik erachter dat trompet helemaal mijn instrument is....

Nooit gedacht verslingerd te raken aan het spelen van een instrument. Bij Bart kwam ik erachter dat de trompet helemaal mijn instrument is! In de lessen leert Bart mij stapsgewijs de muziektheorie, de techniek van het trompetteren en het spelen van muziek. Bart volgt mijn ontwikkeling en stemt het lesmateriaal hierop af. Er is altijd ruimte voor vragen en.. voor een grap. Kortom: in zijn lessen zitten alle ingrediënten om trompet te leren spelen en jezelf te blijven ontwikkelen.

Tom

17, 7 jaar les

We hebben lessen in veel soorten muziekstijlen...

We hebben in de lessen veel soorten muziekstijlen en we blijven nooit lang in een boek hangen als het als maar dezelfde stijl heeft. Bart regelt vaak ook muziek die hij zelf heeft en stuurt deze via de mail naar je of zorgt dat je ze uitgeprint krijgt.

Ook is Bart goed bereikbaar zowel over de mail als met de telefoon en je krijgt dan een snelle reactie. Bart is zelfs met mij mee gegaan naar Amsterdam voor de aanschaf van mijn nieuwe trompet om er zeker van te zijn dat we niet alleen een goede zouden kopen maar ook een goede voor mij.

Arttu

10, 3 jaar les

Bart is deskundig en past zijn manier van lesgeven goed aan...

Bart is deskundig en past zijn manier van lesgeven goed aan op Arttu's kleurrijke en speelse karakter. Bart voelt heel goed aan hoe hij een bepaalde theorie, techniek of verbetering over kan brengen en is daarbij geduldig en levert echt meerwaarde. Bart denkt daarbij ook proactief na over het juiste niveau van uitdaging en hoe hij Arttu hierin kan meenemen. Dit levert mooie resultaten en veel plezier in het bespelen van de cornet!

Danielle

17, 6 jaar les

Het fijnste vind ik dat hij zijn lessen op mij aanpast...

Ik heb nu al best een aantal jaartjes les bij Bart, en het fijnste vind ik dat hij zijn lessen op mij aanpast. Begin dit jaar switchten we steeds van stijl, om ervoor te zorgen dat het uitdagend en leuk bleef. Hij zocht een paar nummers van 1 stijl uit en daar besteedde we dan een paar weken aan. Daarna gingen we door naar de volgende, wat ervoor zorgde dat ik gemotiveerd bleef en het ook gewoon heel leuk maakte.

Op dit moment ben ik bezig voor mijn A en B van het HaFaBra examen, een muziek examen waarvoor je zowel in theorie moet leren als stukken voor moet spelen. Bart helpt me hier enorm mee! Hij is erg geduldig met stukjes die me gewoon echt niet lukken en met vragen kan ik bij hem terecht. Hij test me tussendoor ook, en dit zorgt ervoor dat ik thuis blijf oefenen.

Kortom, voor mij is Bart een geweldige leraar en ik ben blij dat ik zijn steun heb bij mijn examen.

Romijn

11, 2 jaar les

Supercool...

Ik vind de lessen van Bart super cool!!!

Romijn, 11 jaar, 2 jaar les,

Hans

36, 1,5 jaar les

Het is een goede combinatie van theorie en techniek...

Ik heb vroeger hoorn gespeeld. Trompet toch altijd blijven aantrekken, met name jazz muziek. Les gehad en losse jazz improvisatie cursussen gevolgd.

Nu 1,5 jaar les bij Bart Neuvel. Ik merk dat ik verder kom. Het is een goede combinatie van theorie en techniek tijdens de lessen. Bart weet dit op een goede, opbouwende manier over te brengen, ook met humor. De lessen zijn afwisselend , de ene keer meer gericht op ingestudeerd stuk, de andere keer meer op improvisatie gericht.

Als dirigent van de Big Band Jazz West merk je ook dat Bart echt weet waar hij het over heeft, een vakman ! Les locatie is prima, goed te bereiken.

Joke

44, 1 jaar les

Ik wilde heel graag iets met muziek doen...

Ik wilde heel graag iets met muziek doen, de trompet won van de zangles. Het hoog haalbaarste. De mogelijkheid om 10 lessen te volgen inclusief gebruik van leen trompet vond ik geweldig. Na de 10 lessen wist ik: ik wil door. Bart heeft me fantastisch geholpen met de aanschaf van mijn trompet. Het is zeker geen makkelijk instrument maar ik ben nog steeds erg blij na mijn les en ik leer nog steeds.

Zita

8, 1 jaar les

Ik ben nu al best goed in trompet spelen...

Ik heb nog niet heel veel lessen gehad en ben nu al best goed in trompet spelen.

Bart is een aardige leraar. Hij is niet zo streng, daardoor luister ik beter.

Hij begint met makkelijke noten en dan wordt het steeds moeilijker.

Martin

12, 4 jaar les

Een leraar die goed met kinderen kan omgaan...

Onder leiding van de heer Neuvel heb ik bariton en trompet leren spelen. Ik vind dat ik beide instrumenten aardig kan bespelen. Dit komt door de manier van lesgeven. Persoonlijk vind ik de heer Neuvel een leraar die goed met kinderen kan omgaan. Hij is geduldig. Zijn manier van uitleg en les geven vind ik heel goed. En bovendien vind ik de heer Neuvel niet alleen een goede leraar maar ook een goede trompettist. Puur om de gemakkelijke manier van les geven, zou ik anderen aanraden een proefles te nemen.

Ook proberen? Meld je direct aan !

Laurence

11, 4 jaar les

Muziek maken bij meester Bart is echt geweldig...

Muziek leren maken bij meester Bart is geweldig . Ik zelf speel cornet en vind het heel leuk. Ik leer echt iets bij meester Bart maar de humor is ook geweldig. Het leukste is wel als je zelf een leuk liedje kent maar dat heel moeilijk vind kan je het daar mee naartoe nemen en meester Bart helpt je met het liedje te spelen. En na 2 of 3 lessen kan je het gewoon foutloos spelen.

Krijn

11 jaar

Geduldige leraar...

Bart is een geduldige leraar tijdens het oefenen.

Guus

8, 1 jaar les

Ik vind trompetles erg leuk...

Ik vind trompetles erg leuk en de leraar is erg goed!

Guus, 8 jaar, beginner

Sjaak

51, 2 jaar les

Wekelijks het enthousiasme van Bart mogen genieten...

Tot mijn 50e verjaardag had ik nog nooit een muziekinstrument bespeeld, maar was enthousiast toehoorder van de kunsten van mijn dochters.

Via de introductiecursus van Bart heb ik toch besloten om 6 weken kennis te maken met de trompet.

Hoewel lastig, blijft het ook nu nog een genoegen om wekelijks van het enthousiasme van Bart te mogen genieten, met zelfs een prima advies voor de aanschaf van een eigen instrument tot gevolg: aanrader!

Rivkah

30, 1 jaar les

Stimulerend, enthousiasmerend en gezellig...

Ik heb me in een beetje een impulsieve bui deze zomer opgegeven voor een proefles bij Bart, en zijn enthousiasme werkte meteen heel aanstekelijk. In de lessen komt alles aan bod, maar wordt het meeste tijd besteed aan het spelen zelf en dat is natuurlijk het leukst. Bart weet je ook steeds weer een stapje verder te laten gaan, waardoor je (zelfs als absolute beginner) snel vooruitgang boekt. Ik ben voorafgaand aan een les steeds weer benieuwd met wat voor nieuws ik na de les weer thuis zal komen. Kortom: stimulerend, enthousiasmerend én gezellig, echt een aanrader!

Christiaan

28, 1 jaar les

Bart is een uitstekende docent...

Na jaren gitaarspelen wilde ik trompet leren spelen. Via internet ben ik bij Bart Neuvel terechtgekomen. Bart is een uitstekende docent. Hij luistert naar mijn wensen en heeft een gevarieerde lesmethode. Bart geeft goede tips, gestructureerd les en past dit aan op mijn ontwikkeling. Ik beveel Bart van harte aan.

Ardin

10, 2 jaar les

Trompet spelen is leuk, want je leert het best snel...

Trompet spelen is leuk, want je leert het best snel. In de les is veel afwisseling en het is ook leuk omdat Bart heel vriendelijk is en hij duidelijk uitlegt. Samenspelen in het orkest is moeilijk, maar toch leuk. Het zou nog leuker zijn als er nog meer orkestleden komen!

Elise

26, 5 jaar les

Docent heeft veel kennis, geduld en ervaring...

Docent heeft veel kennis, geduld en ervaring. Vrij om zelf etudes/stukken mee te nemen waar we in les aan kunnen werken. Ook is er de mogelijkheid om stukken vanuit het orkest mee te nemen, indien er moeilijkheden in zitten.

Michele

62, 6 maanden les

Veel kennis, openheid....

Veel kennis, openheid, tips, en enorme veel geduld. Ik mag daar zijn. Ben ik erg blij mee.

Onno

9, 1 jaar les

Ik vind de lessen erg leuk...

Ik vind de lessen erg leuk, omdat meester Bart heel goed uitlegt en meestal leuke muziekstukken te leren geeft. Ik heel snel trompet heb leren spelen. Omdat de buren het trompetspel van mij zo mooi vinden klinken. Meester Bart is heel vriendelijk en rustig en laat je uitpraten. Hij vertelt wat je beter kan doen, maar keurt niks af. HIJ IS EEN GOEDE MEESTER!!! IK VIND ZIJN LESSEN HEEL LEUK!!! Ik houd van trompetspelen.

Myrthe

17, 6 maanden les

Als beginner op de trompet vind ik dat Bart heel fijn lesgeeft...

Als beginner op de trompet vind ik dat Bart heel fijn les geeft. Hij is een erg geduldige en goede docent die uitleg geeft op een hele vriendelijke manier. Hij doet erg zijn best om stukken te vinden die ik ken en leuk vind, maar die ook haalbaar zijn voor mijn niveau. Daarnaast zijn de lessen erg gezellig, ik kijk er elke week weer naar uit!

Ook proberen? Meld je direct aan !

Martin

11 jaar

Hij legt alles goed uit...

Ik ben Martin, 11 jaar oud en ik heb eerst trompetles gehad van de heer Bart Neuvel. Daarna ben ik over gestapt naar de bariton. Ik vind het prettig om les te krijgen van de heer Neuvel. Hij legt alles goed uit en als je het nog niet begrijpt legt hij het nog een keer uit. Ik heb vanaf 2011 les van hem en tot nu toe naar volle tevredenheid. Ik hoop het geleerde later te kunnen toepassen in een band. Ik zou anderen aanraden om ook muziekles te gaan volgen. Ik vind dat het goed is voor je ontwikkeling.

Amaia

37, 1 jaar les

Ik kies zelf welke stukken ik wil leren spelen...

Bart is een goede leraar omdat hij zich heel goed aanpast aan je leer tempo, en daardoor niet het gevoel krijgt dat je achterloopt op schema.

Ook voel ik mij vrij wat betreft het leerstof, ik kies zelf welke stukken muziek ik wil leren spelen op de Trompet, dat is erg fijn.

Maria

27, 2 jaar les

De lessen zijn in informele sfeer...

De lessen zijn in een informele sfeer, wat maakt dat je ontspannen kunt spelen. Daarnaast is Bart een flexibele docent die per persoon kijkt naar de vooruitgang en problemen. En hoe dit eventueel kan worden verbeterd.

Esther

30, 2 jaar les

...als de ademhaling goed is...

De trompetles van Bart is elke keer leerzaam, zelf mag je aangeven wat je wilt leren, maar Bart motiveert je om verder te komen. In deze korte lestijd heb ik geleerd dat je elke hoogte kan spelen als de ademhaling goed is! Op naar het B examen dus!

Joas

11 jaar

Ik heb veel improvisatie bij meester Bart... 

Wat ik zo leuk vind aan tuba les bij Meester Bart is dat ik veel improvisatie heb.

Dat is echt heel erg leuk. Dan kan ik zelf bedenken wat ik speel.

Joas, 11 jaar, tuba

Toine

60, 1 jaar les

Vanaf begin de juiste technische aanwijzingen...

Sta er af en toe versteld van wat ik al kan spelen. Bart geeft vanaf het begin de juiste technische aanwijzingen zodat je goed blijft spelen en niet gaat forceren. In een prettige sfeer kom je per week verder. Wel van belang dat je vooral veel oefent. Bart voelt goed aan welke nummers als geschikt zijn en wat je zelf graag wilt spelen.

Eveline

24, 1 jaar les

Hij past de lessen aan op de persoon...

Ik liep al jaren met het idee rond om trompet te willen leren spelen. Via de website heb ik Bart gevonden. Een heel verschil met anderen zelfstandige docenten om zo'n uitgebreide en duidelijke website te kunnen bekijken. Dat hij een begincursus aanbiedt was ook extra reden om bij Bart les te willen. Om op te starten met een instrument vond ik het fijn om te beginnen met een vast aantal lessen. Door de website vond ik het ook gemakkelijker om een proefles te proberen. Voor mij is het erg belangrijk dat de docent niet alleen veel verstand heeft van zijn vak, maar ook persoonlijk een fijn iemand is mee samen te werken. Dat is bij Bart zeker het geval voor mij. Hij past de lessen aan op de persoon. Als je ergens wat meer moeite mee hebt, zoekt hij muziekbladen uit die je daar het beste bij kunnen helpen. Ook heeft hij me geholpen om een trompet te kiezen die bij mij past. Dat had ik in mijn eentje in een winkel niet zo goed kunnen doen. Kortom, bij Bart heb je les die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Serena

25, 3 jaar les

Het is superleuk, uitdagend en soms lachwekkend...

Ik ben 25 en geef met hulp van Bart les aan twee van mijn dochters. De lessen zijn supergezellig, ik wou dat ik elke week kon. Ik kon in no time noten lezen, en toen ik even dacht dat ik er niks van bakte gaf Bart me het zelfvertrouwen terug. Als je denkt dat muziekles stom is; FOUT! Het is superleuk, uitdagend en soms lachwekkend. Ik zeg doen.

Serena. Bijna drie jaar les.

Simon

10, 3 jaar les

Ik vind de les ook leuk en...

Ik vind dat Bart goed uit kan leggen.

Ik vind de les ook leuk en ik leer ook goed trompet spelen.

Martijn

45, 2 jaar les

Ik krijg iedere week weer energie....

Trompetles bij Bart is iedere week weer leuk en vernieuwend. Gelukkig heeft hij ook veel geduld met mensen met een druk leven, dus als je af en toe wat minder kunt oefenen, pakken we dat prima in de les verder op. Ik krijg iedere week weer energie! een aanrader dus.

Martijn, 45 jaar, 1,5 jaar les (herintreder)

Jesse

8, 1 jaar les

Ik heb zelfs al mogen optreden...

In het begin was het even doorzetten maar al snel kon ik toen leuke liedjes spelen. Bart geeft leuk les. Ik heb zelfs al mogen optreden. Dat was gaaf!

Christel

25, 1 jaar les

Inspirerend en leuk...

De lessen van Bart zijn inspirerend en leuk. Er wordt goed gekeken naar jouw niveau en waar je graag naartoe zou willen werken. Ondanks dat het voor mij lastig is op een vaste dag in de week les te volgen wordt er altijd gekeken naar de mogelijkheden. Helemaal top!

Ruben

10, 1 jaar les

Het is super leuk...

Het is super leuk en na twee weken kon ik al goed geluid uit mijn cornet krijgen! Dit had ik totaal niet verwacht. We gaan voor nog een jaar!!!

Ellen

45, 1 jaar les

Klassiek, populair, jazz...alles komt voorbij...

Na jarenlang (zo'n 30 jaar) niet meer te hebben gespeeld, ben ik dus 5 maanden geleden weer begonnen met les bij Bart. Na wat gegoogle kwam ik hem tegen op internet. Aanvankelijk dacht ik alleen de introductiecursus te gaan doen, maar omdat ik zo blij word van de lessen, ben ik ermee doorgegaan. De muziek die tijdens de lessen wordt behandeld is heel erg divers; klassiek, populair, jazz...alles komt voorbij, en er is ook ruimte voor eigen inbreng. Dan....voor ik het vergeet; er is ook veel aandacht voor de techniek. Zo bleek ik jarenlang "verkeerd" te hebben gespeeld. Na wat goeie instructie's heb ik het nu goed te pakken. Kortom; als u na jarenlang niet meer te hebben gespeeld weer wilt gaan beginnen of om het te gaan leren dan is Bart Neuvel de man waar u moet zijn.

Kees

6 maanden les

Prima mix tussen techniek en melodie...

Kees, 6 maanden les trombone. Een introductieles trombone als vaderdagcadeau was mijn kennismaking met Bart Neuvel. Via mijn muziekvereniging een trombone kunnen ritselen en daarmee aan de slag. In een ontspannen sfeer de eerste beginselen van het instrument en het bespelen ervan mogen ervaren. Kinder- en kerstliedjes hebben de eerste weken op de lessenaar gestaan, om de ervaring te hebben dat ook een trombone de melodie kan dragen. Nu bezig met twee leerboeken die een prima mix vormen tussen techniek en melodie. Een slogan moet klinken waarvoor die bedoeld is. Vandaar "De beste start is ....samen met Bart"

Madelief

17, meer dan 5 jaar les

... dat ik veel heb geleerd...

Ik zit nu al jaren op les en ben het nog steeds niet zat. Dat komt doordat we best wel gevarieerde muziek en techniek doen, maar je kan het ook aangeven als je een genre leuk vindt. Ik heb wel het idee dat ik veel heb geleerd. Daarbij is de trompet natuurlijk een heel leuk instrument :)

Inge

33, 1 jaar les

Gelukkig legt Bart heel rustig uit...

Inge, 33 jaar, bijna 1 jaar les. Ik vond trompet altijd zo'n vrolijke toevoeging aan muziek. Het was wel spannend om nu dan zelf trompet te leren spelen. Want het klinkt veel makkelijker dan het is! Gelukkig legt Bart heel rustig uit hoe alles werkt en geeft hij je alle ruimte om je in je eigen tempo te ontwikkelen.

Ook proberen? Meld je direct aan !