Trompet les in Zoetermeer: dé manier om trompet te leren spelen.

Zoek je trompet les in Zoetermeer? Dat kan! De trompet les bij mij is persoonlijk en zoveel mogelijk op maat gemaakt. Dat is een goede manier om trompet te leren spelen. De lessen zijn uniek vanwege de grotendeels individuele aanpak. De locatie in Zoetermeer is ook erg goed te bereiken uit Den Haag, Pijnacker, Benthuizen, Leidschenveen, Leidschendam en Nootdorp. Er zijn leerlingen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

Voor iedereen vanaf 7 jaar

Trompet les in Zoetermeer is voor iedereen: zowel voor jong als iets minder jong, en van de absolute beginner tot de gevorderde leerling zijn er mogelijkheden. Momenteel zijn er leerlingen van 7 jaar tot 70 jaar. Lees meer over trompetles voor kinderen of meer over trompetles voor volwassenen. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van een standaardmethode, maar per leerling wordt een programma op maat gemaakt.

Geen vooropleiding nodig

De trompetlessen kunnen zonder een muzikale vooropleiding gevolgd worden want het notenschrift en de muzieknotatie worden spelenderwijs geleerd.

De basis is een dagelijks te studeren programma, waarin verschillende facetten van het trompet spelen aan bod komen.

Techniek

Wil je goed trompet leren spelen in Zoetermeer, dan is de techniek heel belangrijk. Daarom wordt een belangrijk deel van de lessen ingeruimd voor de trompettechniek.

Hierbij kan je denken aan de volgende onderwerpen: fysieke houding, ademhaling, vasthouden van het instrument etc. Voor de wat gevorderde leerling is er ook ruimte voor muziektheorie en solfège. Dit gebeurt aan de hand van de Harmonie, Fanfare en  Brassband (HaFaBra) exameneisen.

Trompet les in verschillende stijlen

In de lessen wordt de klassieke stijl als belangrijke basis gehanteerd, maar daarnaast komen ook diverse stijlen aan bod, zoals salsa, blues, pop en jazz.


De laatste stijl, de jazz-muziek, is grotendeels gebaseerd op improvisatie op akkoordenschema’s. In de les wordt hier (in overleg) ook aandacht aan besteed. Er is ook ruimte voor creativiteit van de leerling, deze wordt al in een vroeg stadium aangemoedigd om met eigen stukjes te komen.

Sorry van Kyteman

En natuurlijk kan je ook de basis van de trompetsolo van het bekende nummer Sorry van Kyteman leren spelen !

Trompet les in Zoetermeer en dan ?

Naast de wekelijkse lessen bij mij in Zoetermeer moet er vooral ook zelf ook thuis geoefend worden. Om de vaardigheden goed op te bouwen kan je denken aan 4 tot 7 dagen in de week een half uurtje oefenen. Dan heb je een schitterende hobby !

Introductiecursus trompet.

De introductie cursus is op ieder gewenst moment te volgen omdat het een individuele cursus is.:

  • 6 wekelijkse individuele lessen van 30 minuten
  • Gratis leen-trompet voor die periode
  • Gratis map met oefen materiaal

Ja, ik start met de introductiecursus! of neem een gratis proefles !

Artikelen in trompet les in Zoetermeer | trompet leren spelen