Je kind op trompet les. Vaak vragen mensen zich af vanaf welke leeftijd dat kan. Als regel hou ik vaak aan: vanaf 7 jaar. Dat is een minimale leeftijd waarop je kind kan beginnen met trompet spelen. De meesten beginnen als ze 8 of 9 zijn. Meteen uitproberen? De beste start is de introductiecursus. Hieronder meer informatie over trompetles voor kinderen.

Fysieke bouw

Een trompet is relatief zwaar om vast te houden. Je kind moet sterk genoeg zijn (of worden) in zijn armen om de trompet goed naar voren te houden. Vanaf 7 jaar gaat dat meestal prima, dan kan je kind op trompet les. Voor jongere kinderen is dat vaak lastig.

Ademhaling en conditie

Trompet spelen is ook een conditiesport. Je hebt er een goede ademhaling en genoeg lucht voor nodig. En ook een goede conditie om het oefenen goed vol te houden. Dat train je natuurlijk wel met het trompet spelen vanzelf. Ook hier geldt weer de regel dat dat vanaf 7 jaar meestal wel lukt.

Structuur in het thuis oefenen

Je kind heeft iedere week trompet les, en krijgt dan ''huiswerk'' mee om thuis te oefenen. Omdat het een gevoelige spiertraining is, is het het beste om iedere dag, maar toch zeker 4 van de 7 dagen thuis het huiswerk te oefenen. Het is een vorm van spelen, maar in het begin niet zo vrijblijvend als de meeste andere activiteiten van kinderen. Het werkt het beste met een vaste structuur. Altijd voor of na het eten of meteen uit school eerst even trompet spelen. Die structuur kunnen kinderen vanaf 7 jaar al hebben.

Kan mijn kind op trompet les?

Iedereen is anders, dus of jouw kind er aan nu toe is, kan ik hiervandaan niet beoordelen. Als je twijfelt: maak een afspraak via het contactformulier.

Ik vind de lessen erg leuk...

Ik vind de lessen erg leuk, omdat meester Bart heel goed uitlegt en meestal leuke muziekstukken te leren geeft. Ik heel snel trompet heb leren spelen. Omdat de buren het trompetspel van mij zo mooi vinden klinken. Meester Bart is heel vriendelijk en rustig en laat je uitpraten. Hij vertelt wat je beter kan doen, maar keurt niks af. HIJ IS EEN GOEDE MEESTER!!! IK VIND ZIJN LESSEN HEEL LEUK!!! Ik houd van trompetspelen.

Onno, 9 jaar, bijna 1 jaar les


Muziek maken bij meester Bart is echt geweldig...

Muziek leren maken bij meester Bart is geweldig . Ik zelf speel cornet en vind het heel leuk. Ik leer echt iets bij meester Bart maar de humor is ook geweldig. Het leukste is wel als je zelf een leuk liedje kent maar dat heel moeilijk vind kan je het daar mee naartoe nemen en meester Bart helpt je met het liedje te spelen. En na 2 of 3 lessen kan je het gewoon foutloos spelen.

Laurence, 11 jaar, 4 jaar les


Bart is deskundig en past zijn manier van lesgeven goed aan...

Bart is deskundig en past zijn manier van lesgeven goed aan op Arttu's kleurrijke en speelse karakter. Bart voelt heel goed aan hoe hij een bepaalde theorie, techniek of verbetering over kan brengen en is daarbij geduldig en levert echt meerwaarde. Bart denkt daarbij ook proactief na over het juiste niveau van uitdaging en hoe hij Arttu hierin kan meenemen. Dit levert mooie resultaten en veel plezier in het bespelen van de cornet!

Arttu , 10 jaar, bijna 3 jaar les


Direct starten ? Doe de introductiecursus!

De meeste kinderen starten als ze 8 of 9 jaar zijn, dan gaat het prima. De introductiecursus is de beste start.

Online starters pakket

Al sinds 2015 zijn er ook online lessenpakketten (voor als je ergens anders woont).


Welke leeftijd heeft jouw kind?

 

Artikelen in Kind op trompet les, vanaf welke leeftijd kan dat?