Trombone les in Zoetermeer: dé manier om trombone en pbone te leren spelen.

Wil je trombone les in Zoetermeer? Dat kan ! Neem trombone les in Zoetermeer. De locatie is ook makkelijk te bereiken uit Den Haag, Benthuizen en bijvoorbeeld Leiden. Wil je meteen beginnen met trombone  of pbone les? Doe dan de introductiecursus.


De trombone les in Zoetermeer is uniek vanwege mijn grotendeels individuele aanpak. Trombone is een groot instrument, vanaf 12 jaar klaar kan je beginnen. De kinderen jonger dan 12 jaar starten op de plastic trombone, de pBone. Daarmee kan je starten vanaf 8 jaar. Er is plek voor de absolute beginner maar ook de gevorderde leerling. Momenteel zijn er leerlingen van 12 tot ruim 60 jaar. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van een standaardmethode, maar per leerling wordt een programma op maat gemaakt.

Geen vooropleiding nodig

De trombonelessen kunnen zonder een muzikale vooropleiding gevolgd worden want het notenschrift en de muzieknotatie worden spelenderwijs geleerd.

De basis is een dagelijks te studeren programma, waarin verschillende facetten van het trombonespel  aan bod komen.

Techniek

Wil je goed trombone of pbone leren spelen, dan is de techniek heel belangrijk. Daarom wordt een belangrijk deel van de lessen ingeruimd voor de trombonetechniek.

Hierbij kan gedacht worden aan de volgende onderwerpen: fysieke houding,

ademhaling, vasthouden van het instrument etc. Voor de wat gevorderde leerling is er ook ruimte voor muziektheorie en solfège. Dit gebeurt aan de hand van de Harmonie, Fanfare en  Brassband (HaFaBra) exameneisen.

Trombone les in verschillende stijlen

In de lessen wordt de klassieke stijl als belangrijke basis gehanteerd,

maar daarnaast komen ook diverse stijlen aan bod, zoals salsa, blues, pop en jazz.


De laatste stijl, de jazz-muziek, is grotendeels gebaseerd op improvisatie op akkoordenschema’s. In de les wordt hier (in overleg) ook aandacht aan besteed. Er is ook ruimte voor creativiteit van de leerling, deze wordt al in een vroeg stadium aangemoedigd om met eigen stukjes te komen.

Trombone les in Zoetermeer en dan ?

Naast de wekelijkse lessen in het CKC-Zoetermeer moet er vooral ook zelf ook thuis geoefend worden. Om de vaardigheden goed op te bouwen kan je denken aan 4 tot 7 dagen in de week een half uurtje oefenen. Dan heb je een schitterende hobby !

Introductiecursus trombone en pbone

De introductie cursus is op ieder gewenst moment te volgen omdat het een individuele cursus is.:

  • 6 wekelijkse individuele lessen van 30 minuten
  • Gratis leen-trombone voor die periode
  • Gratis map met oefen materiaal

Ja, ik wil starten met de introductiecursus !

Artikelen in Trombone -pbone les in Zoetermeer (Den Haag) | trombone leren spelen