Trombone pbone les in Utrecht

Wil je trombone pbone les in Utrecht? Dat kan want onze locatie in Utrecht is makkelijk te bereiken met de auto (gratis parkeren voor de deur) en vanuit de meeste richtingen ook eenvoudig met de fiets te bereiken. Makkelijk bereikbaar uit Vleuten, de Meern, Leidsche Rijn. Je trombone les of pbone les kan beginnen! Wil je zo snel mogelijk starten? Doe dan de introductiecursus.


De trombone lessen in Utrecht zijn uniek vanwege de grotendeels individuele aanpak. Trombone is een groot en zwaar instrument, vanaf 12 jaar klaar kan je beginnen. En als je jonger bent kan het ook met de plastic trombone: de pBone. Die is veel lichter en zeer geschikt voor kinderen. Maar voor volwassenen is het ook een goed begin. Er is plek voor de absolute beginner maar ook de gevorderde leerling. Momenteel zijn er leerlingen van 8 tot ruim 60 jaar. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van een standaardmethode, maar per leerling wordt een programma op maat gemaakt.

Geen vooropleiding nodig

De trombonelessen in Utrecht kunnen zonder een muzikale vooropleiding gevolgd worden want het notenschrift en de muzieknotatie leer ik je spelenderwijs.

De basis is een dagelijks te studeren programma, waarin verschillende facetten van het trombonespel  aan bod komen.

Techniek

Wil je goed trombone of pbone leren spelen, dan is de techniek heel belangrijk. Daarom wordt een belangrijk deel van de lessen ingeruimd voor de trombonetechniek.

Hierbij kan gedacht worden aan de volgende onderwerpen: fysieke houding,

ademhaling, vasthouden van het instrument etc. Voor de wat gevorderde leerling is er ook ruimte voor muziektheorie en solfège. Dit gebeurt aan de hand van de Harmonie, Fanfare en  Brassband (HaFaBra) exameneisen.

Trombone les in verschillende stijlen

In de lessen wordt de klassieke stijl als belangrijke basis gehanteerd,

maar daarnaast komen ook diverse stijlen aan bod, zoals salsa, blues, pop en jazz.


De laatste stijl, de jazz-muziek, is grotendeels gebaseerd op improvisatie op akkoordenschema’s. In de les wordt hier (in overleg) ook aandacht aan besteed. Er is ook ruimte voor creativiteit van de leerling, deze wordt al in een vroeg stadium aangemoedigd om met eigen stukjes te komen.


Trombone les of pBone les in Utrecht en dan ?

Naast de wekelijkse lessen moet er vooral ook zelf ook thuis geoefend worden. Om de vaardigheden goed op te bouwen kan je denken aan 4 tot 7 dagen in de week een half uurtje oefenen. Dan heb je een schitterende hobby !

Introductiecursus trombone

De introductie cursus is op ieder gewenst moment te volgen omdat het een individuele cursus is.:

  • 6 wekelijkse individuele lessen van 30 minuten
  • Gratis leen-trombone voor die periode
  • Gratis map met oefen materiaal

Ja, ik wil starten met de introductiecursus !


 


 

Artikelen in Trombone /pbone les in Utrecht | trombone / pbone leren spelen