Trompet les in Hilversum

Trompetles: de manier om trompet te leren spelen!

Zoek je trompetles in Hilversum  ?

Dat kan! Mijn studio zit in Utrecht-Noord, dicht bij Hilversum. De trompetles bij mij is persoonlijk en zoveel mogelijk op maat gemaakt. Dat is een goede manier om trompet te leren spelen. De lessen zijn uniek vanwege de grotendeels individuele aanpak voor kinderen en volwassenen. De locatie in Utrecht is ook goed te bereiken uit Maartensdijk, De Bilt en Bilthoven. Wil je meteen beginnen? Start direct met de introductiecursus.

Voor iedereen vanaf 7 jaar

tot ver na je pensioen...

Voor iedereen vanaf 7 jaar

Trompet les in Utrecht, goed bereikbaar uit Hilversum , is voor iedereen: zowel voor jong als iets minder jong, en van de absolute beginner of starter tot de gevorderde leerling. Meer informatie over trompetles voor kinderen , jongeren (12-18 jaar), studenten en volwassenen lees je op de aparte pagina's. Momenteel zijn er leerlingen van 7 tot ruim 60 jaar. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van een standaardmethode, maar per leerling  maken we een programma op maat gemaakt.

Bij het begin

We starten bij het begin. Je hoeft niet te kunnen noten lezen of een ander instrument gespeeld te hebben. Het notenschrift en de muzieknotatie worden spelenderwijs geleerd. De basis is een dagelijks te studeren programma, waarin verschillende facetten van het trompet spelen aan bod komen.


En speel je al langer en wil je bepaalde vaardigheden ontwikkelen zoals een solo spelen of jazz improviseren? Dat kan ook.


Trompet techniek en muziekstijlen 

Trompet techniek

 Wil je goed trompet leren spelen in de buurt van Hilversum, dan is de techniek heel belangrijk. Daarom wordt een belangrijk deel van de lessen ingeruimd voor de trompettechniek. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende onderwerpen: fysieke houding, ademhaling, vasthouden van het instrument etc. Voor de wat gevorderde leerling is er ook ruimte voor muziektheorie en solfège. Dit gebeurt aan de hand van de Harmonie, Fanfare en Brassband (HaFaBra) exameneisen.

Verschillende muziekstijlen

In de lessen wordt de klassieke stijl als belangrijke basis gehanteerd, maar daarnaast komen ook diverse stijlen aan bod, zoals salsa, blues, pop en jazz. De laatste stijl, de jazz-muziek, is grotendeels gebaseerd op improvisatie op akkoordenschema’s. In de les wordt hier (in overleg) ook aandacht aan besteed. Er is ook ruimte voor creativiteit van de leerling, deze wordt al in een vroeg stadium aangemoedigd om met eigen stukjes te komen.

Trompetles: een schitterende hobby !

Naast de wekelijkse lessen bij mij in Utrecht moet er vooral ook zelf ook thuis geoefend worden. Om de vaardigheden goed op te bouwen kan je denken aan 4 tot 7 dagen in de week een half uurtje oefenen. Dan heb je een schitterende hobby !

Wat vinden de leerlingen?

Hij past de lessen aan op de persoon...

Wat vindt Evelien?


Ik liep al jaren met het idee rond om trompet te willen leren spelen. Via de website heb ik Bart gevonden. Een heel verschil met anderen zelfstandige docenten om zo'n uitgebreide en duidelijke website te kunnen bekijken. Dat hij een begincursus aanbiedt was ook extra reden om bij Bart les te willen. Om op te starten met een instrument vond ik het fijn om te beginnen met een vast aantal lessen. Door de website vond ik het ook gemakkelijker om een proefles te proberen. Voor mij is het erg belangrijk dat de docent niet alleen veel verstand heeft van zijn vak, maar ook persoonlijk een fijn iemand is mee samen te werken. Dat is bij Bart zeker het geval voor mij. Hij past de lessen aan op de persoon. Als je ergens wat meer moeite mee hebt, zoekt hij muziekbladen uit die je daar het beste bij kunnen helpen.  Kortom, bij Bart heb je les die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Evelien - 24 jaar - paar maanden les

HET FIJNSTE VIND IK DAT HIJ ZIJN LESSEN OP MIJ AANPAST..

Ik heb nu al best een aantal jaartjes les bij Bart, en het fijnste vind ik dat hij zijn lessen op mij aanpast. Begin dit jaar switchten we steeds van stijl, om ervoor te zorgen dat het uitdagend en leuk bleef. Hij zocht een paar nummers van 1 stijl uit en daar besteedde we dan een paar weken aan. Daarna gingen we door naar de volgende, wat ervoor zorgde dat ik gemotiveerd bleef en het ook gewoon heel leuk maakte.

Op dit moment ben ik bezig voor mijn A en B van het HaFaBra examen, een muziek examen waarvoor je zowel in theorie moet leren als stukken voor moet spelen. Bart helpt me hier enorm mee! Hij is erg geduldig met stukjes die me gewoon echt niet lukken en met vragen kan ik bij hem terecht. Hij test me tussendoor ook, en dit zorgt ervoor dat ik thuis blijf oefenen.

Kortom, voor mij is Bart een geweldige leraar en ik ben blij dat ik zijn steun heb bij mijn examen.

Danielle-17 jaar - 6 jaar les

WEKELIJKS HET ENTHOUSIASME VAN BART MOGEN GENIETEN...

Wat vindt Sjaak?Tot mijn 50e verjaardag had ik nog nooit een muziekinstrument bespeeld, maar was enthousiast toehoorder van de kunsten van mijn dochters.

Via de introductiecursus van Bart heb ik toch besloten om 6 weken kennis te maken met de trompet.

Hoewel lastig, blijft het ook nu nog een genoegen om wekelijks van het enthousiasme van Bart te mogen genieten, met zelfs een prima advies voor de aanschaf van een eigen instrument tot gevolg: aanrader


Sjaak - 51 jaar -2 jaar les

Voordeel: Introductiecursus trompet.

De introductiecursus is op ieder gewenst moment te volgen omdat het een individuele cursus is.:

  • 6 wekelijkse individuele lessen van 30 minuten
  • Gratis leen-trompet voor die periode
  • Gratis map met oefen materiaal

Of liever een gratis proefles?

Je kan via deze knop ook een gratis proefles aanvragen om te kijken of het bij je past.