Trompet les in De Meern

De manier om trompet te leren spelen!

Zoek je trompetles in De Meern?

Dat kan! Mijn studio zit in Utrecht-Noord, dicht bij De Meern. De trompetles bij mij is persoonlijk en zoveel mogelijk op maat gemaakt. Dat is een goede manier om trompet te leren spelen. De lessen zijn uniek vanwege de grotendeels individuele aanpak. De locatie in Utrecht is ook goed te bereiken uit Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern en Maarssen. Wil je meteen beginnen? Start direct met de introductiecursus.

Voor iedereen vanaf 7 jaar

tot ver na je pensioen...

Voor iedereen vanaf 7 jaar

Trompet les in Utrecht, goed bereikbaar uit de Meern, is voor iedereen: zowel voor jong als iets minder jong, en van de absolute beginner tot de gevorderde leerling. Meer informatie over trompetles voor kinderen , jongeren (12-18 jaar), studenten en volwassenen lees je op de aparte pagina's. Momenteel zijn er leerlingen van 7 tot ruim 60 jaar. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van een standaardmethode, maar per leerling wordt een programma op maat gemaakt.

Bij het begin

We starten bij het begin. Je hoeft niet te kunnen noten lezen of een ander instrument gespeeld te hebben. Het notenschrift en de muzieknotatie worden spelenderwijs geleerd. De basis is een dagelijks te studeren programma, waarin verschillende facetten van het trompet spelen aan bod komen.

Trompet techniek en muziekstijlen 

Trompet techniek

Wil je goed trompet leren spelen in Utrecht, dan is de techniek heel belangrijk. Daarom wordt een belangrijk deel van de lessen ingeruimd voor de trompettechniek. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende onderwerpen: fysieke houding, ademhaling, vasthouden van het instrument etc. Voor de wat gevorderde leerling is er ook ruimte voor muziektheorie en solfège. Dit gebeurt aan de hand van de Harmonie, Fanfare en Brassband (HaFaBra) exameneisen.

Verschillende muziekstijlen

In de lessen wordt de klassieke stijl als belangrijke basis gehanteerd, maar daarnaast komen ook diverse stijlen aan bod, zoals salsa, blues, pop en jazz. De laatste stijl, de jazz-muziek, is grotendeels gebaseerd op improvisatie op akkoordenschema’s. In de les wordt hier (in overleg) ook aandacht aan besteed. Er is ook ruimte voor creativiteit van de leerling, deze wordt al in een vroeg stadium aangemoedigd om met eigen stukjes te komen.

Trompetles: een schitterende hobby !

Naast de wekelijkse lessen bij mij in Utrecht moet er vooral ook zelf ook thuis geoefend worden. Om de vaardigheden goed op te bouwen kan je denken aan 4 tot 7 dagen in de week een half uurtje oefenen. Dan heb je een schitterende hobby !

Wat vinden de leerlingen?

Hij past de lessen aan op de persoon...

Wat vindt Evelien?


Ik liep al jaren met het idee rond om trompet te willen leren spelen. Via de website heb ik Bart gevonden. Een heel verschil met anderen zelfstandige docenten om zo'n uitgebreide en duidelijke website te kunnen bekijken. Dat hij een begincursus aanbiedt was ook extra reden om bij Bart les te willen. Om op te starten met een instrument vond ik het fijn om te beginnen met een vast aantal lessen. Door de website vond ik het ook gemakkelijker om een proefles te proberen. Voor mij is het erg belangrijk dat de docent niet alleen veel verstand heeft van zijn vak, maar ook persoonlijk een fijn iemand is mee samen te werken. Dat is bij Bart zeker het geval voor mij. Hij past de lessen aan op de persoon. Als je ergens wat meer moeite mee hebt, zoekt hij muziekbladen uit die je daar het beste bij kunnen helpen.  Kortom, bij Bart heb je les die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Evelien - 24 jaar - paar maanden les

We hebben lessen in veel soorten muziekstijlen...

Wat vindt Tom?


We hebben in de lessen veel soorten muziekstijlen en we blijven nooit lang in een boek hangen als het als maar dezelfde stijl heeft. Bart regelt vaak ook muziek die hij zelf heeft en stuurt deze via de mail naar je of zorgt dat je ze uitgeprint krijgt.

Ook is Bart goed bereikbaar zowel over de mail als met de telefoon en je krijgt dan een snelle reactie. Bart is zelfs met mij mee gegaan naar Amsterdam voor de aanschaf van mijn nieuwe trompet om er zeker van te zijn dat we niet alleen een goede zouden kopen, maar ook een goede voor mij.


Tom -17 jaar - 7 jaar les

Bij Bart kwam ik erachter dat trompet helemaal mijn instrument is....

Wat vindt Pauline?


Nooit gedacht verslingerd te raken aan het spelen van een instrument. Bij Bart kwam ik erachter dat de trompet helemaal mijn instrument is! In de lessen leert Bart mij stapsgewijs de muziektheorie, de techniek van het trompetteren en het spelen van muziek. Bart volgt mijn ontwikkeling en stemt het lesmateriaal hierop af. Er is altijd ruimte voor vragen en.. voor een grap. Kortom: in zijn lessen zitten alle ingrediënten om trompet te leren spelen en jezelf te blijven ontwikkelen.


Pauline - 29 jaar -1 jaar les

Voordeel: Introductiecursus trompet.

De introductie cursus is op ieder gewenst moment te volgen omdat het een individuele cursus is.:

  • 6 wekelijkse individuele lessen van 30 minuten
  • Gratis leen-trompet voor die periode
  • Gratis map met oefen materiaal

Of liever een gratis proefles?

Je kan via deze knop ook een gratis proefles aanvragen om te kijken of het bij je past.