Trompetles Online - FAQ

Lees hier onze meest gestelde vragen over de Trompetles Online Basis Cursus

Ik heb nog geen trompet, kan ik dan toch meedoen?

Ja, dat kan zeker. Je kan een trompet huren voor slechts 35,-. 

Die sturen we dan gratis naar je op. Na afloop stuur je hem terug of kan je hem overnemen.

Is de online cursus geschikt voor kinderen?

Vanaf 8 jaar kan je met trompet starten. In de online cursus leer je veel nieuwe dingen, dus er moet zeker een volwassene meekijken en meehelpen! Voor de ouders is het goed om te weten dat wij werken met een uitgebreid privacybeleid zodat de eventueel ter correctie opgestuurde filmpjes van je kind alleen door de docent gezien worden en daarna verwijderd

Ik vind 30 tot 60 dagen wel erg kort, andere online lessen geven een jaar lang toegang.

Trompetles Online Basis is een echte stap-voor-stap cursus. Het werkt het beste als je de video's in een vaste volgorde bekijkt en oefent. Mijn overtuiging is dat je niet langer dan 60 dagen met de basiscursus bezig moet zijn! Omdat trompetspelen ook een spiertraining is (adem/mondspieren) kan je het beste regelmatig trainen en niet te lang wachten tussen de lessen.

Ik speel al trompet, is het dan ook geschikt voor mij?

Als je al trompet speelt is het ook handig om de cursus te volgen. Je leert er altijd weer iets nieuws van. Trompetles Online Basis kan je dan waarschijnlijk in 4 weken afronden en je krijgt dan ook 4X feedback. Dat is sowieso goedkoper dan priveles. Daarna kan je kiezen voor het vervolg: level 2. Maar als je de basis al onder de knie hebt, kan je ook meteen kiezen voor lessen via Skype/Zoom/Facetime etc.

Ik wil bugel of cornet spelen, kan ik dan ook meedoen?

De basis van deze instrumenten is gelijk, dus dat kan zeker.

Wat zijn de voordelen van Online les ten opzichte van priveles?

Het grote voordeel van trompetles online is dat je vaak de film met uitleg terug kan kijken. Hierdoor blijft de lesstof veel beter hangen dan in een priveles. Online les heeft het vanzelfsprekende voordeel dat je het in je eigen tijd kan doen en geen reistijd hebt.

Wat is het nadeel van Online les ten opzichte van priveles?

Het nadeel van Online les is dat je meestal geen persoonlijke feedback hebt. Je kan meestal je vragen niet stellen en hebt zelf geen idee of het goed is wat je doet. Nu heb ik deze unieke onlinemethode ontwikkeld waardoor je toch persoonlijke feedback krijgt van mij en je vragen kan stellen via email. Je blijft dus contact houden met je leraar op afstand. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere online cursussen die je alleen toegang geven tot video's maar zelf geen feedback geven.

Ik heb de Trompetles Online Basis gevolgd en wil doorgaan, kan dat?

Ja, na de basiscursus kun je doorgaan met level 2. Na level 2 kan je naar keuze verder gaan met privelessen via Skype.

Ik hoef niet perse feedback, maar doe graag mee, kan dat?

Ja, dat kan zeker! Je krijgt dan alleen toegang tot de video's en de huiswerkopgaven (methode) en dan kan je zelfstandig aan de slag.

Als je toch feedback wilt, kan je het altijd later bijkopen, maar het hoeft dus niet perse!

Hoe kan ik me inschrijven?

Heel eenvoudig: ga naar deze inschrijfpagina, kies wat je wilt leren, betalen en starten maar!

 Zodra je betaling binnen is, kan je meestal binnen een dag al starten met de eerste video.