orkest voor trompet-saxofoon-klarinet-tuba

Blow your horns!

Jeugdorkest voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Trompet, Saxofoon, Klarinet, Dwarsfluit

Blow your horns!

Het blaasorkest 'Blow your horns!' is een beginnersorkest voor jonge kinderen tussen 8 en 15 jaar. Het is een echt blaasorkest met trompetten, saxofoons, tuba en er is nog ruimte voor saxofoons, klarinetten en dwarsfluiten. Onder leidingvan een professionele dirigent leer je samenspelen met andere kinderen. 


In het samenspelen leer je op elkaar wachten, een foutje van jezelf en andere kinderen accepteren en je leert hoe mooi het kan klinken als je allemaal tegelijk speelt!

Wat doen we?

We oefenen iedere woensdagmiddag drie kwartier. Dan studeren we de stukken in. De grote stukken oefenen we in kleine stukjes en voegen die dan bij elkaar. Dan kan je al snel een mooi en afwisselend stuk spelen. Door de afwisseling van verschillende partijen klinkt een orkest al snel veel leuker dan wanneer je alleen speelt. 2 tot 3 keer per seizoen treden we op voor publiek in een mooie grote zaal.

Praktische info

  • Wekelijkse repetitie woensdagmiddag van 17.00-17.45
  • Start: je kan het hele jaar door aanmelden
  • Data: in 2019 spelen we op deze data: Sept: 4, 18, 25, Okt: 2, 16, 30, Nov: 6, 20, 27,  Dec: 4, 18
  • Adres: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, Utrecht
  • Kosten: 2 termijnen Sept-Dec: 95,-, Jan-Juli: 125,-
  • Aanmelden kan altijd, dus ook lopende het seizoen.
  • Je krijgt gratis map met bladmuziek
  • Je kan altijd een keer kijken en meespelen om te kijken of het geschikt voor je is, je zit dus nergens aan vast!

Ik heb er nog niet eerder van gehoord, klopt dat?

De naam 'Blow your horns' is een nieuwe naam, maar het orkest bestaat sinds 2014 (eigenlijk best nieuw dus). In Utrecht is in die tijd een samenwerkingsproject met Het Wilde Westen geweest, Muziek in West. Dat was een initiatief om veel kinderen in Utrecht West te bereiken en een instrument te leren bespelen. Daar is dit orkest ontstaan. Inmiddels is het een zelfstandig orkest geworden waar kinderen uit heel Utrecht, Vleuten en Maarssen in zitten. 

Is het geschikt voor jouw kind tussen 8 en 15 jaar?

Instrumenten

Het orkest is een echt blaasorkest. Dus bedoeld voor Trompet, Tuba, Trombone, Saxofoon, Klarinet en Dwarsfluit.


Het is in 1 opzicht een echt beginnersorkest: Als je nog nooit eerder samengespeeld hebt, kan je met ons meedoen. Je leert het samenspelen vanzelf!  

Maar als je er een tijdje bij zit en geen echte beginner meer bent, dan krijg je ook moeilijkere partijen en blijft er een uitdaging.

Op ieder niveau

Als je mee wilt spelen moet je wel minimaal een halfjaartje les hebben op je eigen instrument. En je moet een beetje noten kunnen lezen. De partijen worden speciaal op maat geschreven, dus in ieder stuk zijn moeilijke en makkelijkere partijen. Zo kun je op ieder niveau instappen en meegroeien.


Je kan het hele jaar aanmelden !